DNT bør oppdatere denne ruten med «ADVARSEL» om hvor bratt og til dels farlig starten/slutten er når du skal opp Børufsknuten. Jeg gikk runden mot klokka, hadde jeg gått med klokka så hadde jeg nok snudd når jeg hadde sett den siste nedstigningen. Det var veldig krevende å gå opp, og jeg hadde ikke ønsket å gå ned den veien.

Terrenget var flott og det ble en fin tur selv om ruten ikke var merket og jeg ble til slutt 100% avhengig av min Garmin 66 ST GPS for å unngå skrenter og lignende.

“Befjell ligger i Risdalsområdet øverst i Froland kommune og er kommunens høyeste punkt, 658 moh ”

Jeg tok dessverre ingen bilder på denne turen….

Tabbe!


Jeg skulle gått den "gule ruten", men gikk den "hvite ruten". Jeg fant også en fremtidig teltplass som jeg lagret :-)
Jeg skulle gått den «gule ruten», men gikk den «hvite ruten». Jeg fant også en fremtidig teltplass som jeg lagret 🙂

Fra DNT.no :

Adkomst

Ved å kjøre Fv 42 fra øst eller vest må du ta av til Risdal ved Mjålandskrysset. Ved Risdalsmonane svinger du mot vest, forbi Risdalsgårdene og fram til Vatne hvor kommunal veg slutter. Herfra er det bomveg inn til Eptevassdammen, som er magasin for Hanefoss kraftverk
i Herefoss. Kjør over dammen til parkeringsplass på andre siden.

OBS: Parker på «denne» siden av bommen. Bommen var åpen når jeg kom, men lukket og låst når jeg kom tilbake til bilen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s