Inspirert amatør

YouTube kanalene og bloggene til Friluftsamatørene , Hooked, Freedom in Nature og Jens Fredrik Allworthy med flere har gitt meg en utrolig inspirasjon til utforske større deler av våre Nasjonal Parker og vår flotte “villmark”. 

Samtlige av dem inspirer meg til å komme meg ut oftere enn det jeg normalt ville gjort, om det så bare blir en tur ut i skauen her i Lillesand.

(Det vil bli lagt inn en link til hver av de nevnte kanalene i slutten av denne posten.)

Nærtur i Lillesand med Hilleberg.

De har ikke bare inspirert meg til å komme meg mer ut på tur, de har også inspirert meg med sin måte å dokumenter sine turer på ved hjelp av video og YouTube. Dette har resultert i at jeg har bestemt meg for å prøve å filme litt når jeg og Kenny starter vår ferie med noen dagers vandring på Hardangervidda Øst. Jeg kommer til å prøve meg frem med både mobiltelefon og kamera. Jeg fikk en liten håndholdt Manfrotto Tripod av min datter til bursdagen, og til denne så har jeg kjøpt en mobilholder slik at jeg kan bruke den til både kamera og mobiltelefon.

iPhone og kamera Tripod fra Manfrotto.


“Jeg har med meg tre batterier til kameraet, og en Andersson 20.000mAh powerbank til mobil, GPS og annet.”

Denne turen blir nok en tur der jeg lærer litt om hvordan jeg vil gjøre det fremover, og masse om hvordan jeg ikke skal gjøre det. Jeg kommer nok til å prøve snakke litt til kamera, men det må jeg nesten se litt an underveis, dette er noe jeg “gruer” meg til.

“Godt voksen mann med selfie stick og lett kamera angst”

Planen er å filme litt når turen starter fra bilen/teltet og muligens litt underveis, for så å filme litt mer når jeg er kommet frem og har fått opp teltet etter dagen etappe. Jeg kommer nok til å prøve å fortelle litt om dagen som har vært i siste delen, og jeg skal prøve å legge inn litt bilder og gjerne en video snutt fra kameraet der dette passer inn. Men det er mye å lære, så dette blir nok ikke ferdig før utpå høsten engang. Jeg har valgt å filme med Moment app på min iPhone 11 PRO, og jeg kommer til å prøve å redigere alt med LumaTouch. Musikken tror jeg at jeg kan finne via YouTube. Litt usikker på alt dette også  


Foto / Video utstyret jeg har med meg på turen er:

  • Manfrotto PIXI Mini Tripod med mobilholder. (Se bildet over.)
  • Røde VideoMicro Mikrofon med Apple Lightning til 3.5mm jack adapter.
  • Panasonic Lumix G9 Micro Four Thirds kamera. 
  • Panasonic 35-100mm f/2.8 Objektiv
  • Panasonic 100-400mm f/4.0-6.3 Objektiv
  • Andersson 20.000mAh powerbank.
  • Jeg har også en flott MeFoto TravelTripod, men den tror jeg blir igjen hjemme…

Dette bør være mer enn nok til det jeg skal prøve meg på.


I kveld så pakker jeg sekken for en liten helgetur som starter ved lunch tiden på i morgen (torsdag), da går turen opp til Felle i Telemark. 

Dette blir som en liten “test tur” med kun Kenny og meg 😉

Tusen takk for at dere tok dere tid til å lese dette, tips, råd og kommentarer mottas med STOR takk


Friluftsamatørene: 

Turer fra høyfjell til lavland, teltturer og gapahuk-turer, bålkos, til alle årstider.

https://www.youtube.com/channel/UC3FMhuxqOHXmiOsUCxwylng

Hooked.no / SkittFiske.no: 

En kanal for jakt, fiske og friluftsliv.

https://www.youtube.com/user/HOOKEDno

Freedom in Nature:

A channel about hiking and being in nature.

https://www.youtube.com/c/FreedominNature/featured

Jens Fredrik Allworthy:

My goal is to make movies that share the joy of the outdoors and my experiences, as well as I share tips on routes and great destinations.

https://www.youtube.com/user/Allverdig/featured


Helgens tur går til Havrefjell / Solhomfjell i Felle i Telemark:

Follow Me

Get new content delivered directly to your inbox.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s