Vei gassboksen

Når vi er på tur så har jeg som regel med meg det jeg vet at jeg kommer til å trenge av gass, pluss en “åpnet” boks.

Min favoritt er den «lille» grønne på 240 gram som XXL selger, og grunnen er så enkel at den er veldig «pakke vennlig». Man nå som jeg har kjøpt nytt kjele sett der en 440 gram boks passer rett oppi kokekaret så kan det være at dette endrer seg.

240 gram boks.

På den årstiden det er mygg, knott og andre plagsomme små så har jeg med nesten tomme bokser til Thermacell myggjageren. Hvis jeg ikke tar helt feil så kom jeg frem til at jeg brukte ca 15 gram gass per dag når jeg brukte den mer eller mindre hele kveldene. Så forbruket på denne er så lite at det faktisk ikke er nødvendig å ha med ekstra gass til denne. Men det er en flott måte å bruke opp nesten tomme bokser på, det er alltid greit å ha to bokser, da kan myggjageren stå å surre å gå selv om en lager mat.

Thermacell Myggjager

Når jeg er på tur alene med Kenny så bruker jeg ca. 100 gram gass per dag, dette vil jo variere med tanke på steking av fisk og lignende. Men jeg har det som utgangspunkt på sommerhalvåret uten fisk. Når en skal steke litt fisk eller annet, og når det blir kaldere så vil forbruket øke. Jeg har en brenner der det er mulig å snu gass boksen opp ned, og det gjør at jeg kan bruke opp absolutt all gassen i boksen. Brenneren har også forvarming som gjør at den kan brukes hele året på mine turer. Jeg stikker ikke på tur når det er tosifret antall minus grader ute 🙂

Nytt koke sett med plass til gass boksen oppi. Her ser dere også røret som går inn for å forvarme gassen.

Ideen til dette kom fra en annen blogg som heter «Tursiden», link i bunnen her.


Så nå veier jeg alle mine gassbokser, trekker fra vekten av tom boks, og vet nesten nøyaktig hva jeg trenge å ha med meg av gass. Skapet blir jo fort fullt av bokser som har litt for lite gass, så da tar du heller med en ny en.

Da blir det jo enda flere halvtomme bokser i skapet for hver tur 🙂

Vekten på tomme bokser.

Så nå er det bare å finne frem halvtomme gassbokser, sprit tusjen og kjøkkenvekten å begynne å veie 🙂En kommentar om “Vei gassboksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s