Tur til Kniben i Lillesand

COVID-19 har resultert i at jeg som går mye tur treffer folk som ikke har gått tur i dette området før.

Jeg blir ofte spurt om veien til Kniben og velger derfor å lage et lite blogg innlegg om akkurat den turen.

Turen er under 2 km hver vei og kan gjerne avsluttes med en tur ned til stranden ved Kaldvellfjorden.

Standen ligger veldig flott til på nedsiden av Kalvild Gård.

King Kenny

Kniben:

Kniben er en liten kolle rett øst for Lillesand, selv om den kun er 94 meter over havet så har du en flott utsikt fra toppen av Kniben.

Denne toppen ligger i et flott turterreng ved Kaldvellfjorden, det er en forholdsvis kort og lettgått tur. Og ønsker dere kun å gå på godt opparbeidet underlag så er det mulig å bare ta en runde langs Kaldvell elva. Her er det flere muligheter for gode og “lettgåtte” turer.


Hvordan komme hit med bil:

Ta av fra E18 ved Gaupemyr krysset, kjør så til venstre ved Tingsaker når dere da kommer ned bakken og kjører langs  Kaldvellfjorden vil det komme et skilt inn til «Turområde» ved en barnehage. Det er mulig å parkere her nede, men det er også skiltet parkering lenger oppe i boligfeltet Engelshei. Et annet alternativ er å kjøre 100 meter lenger bort og ta av til Kalvild Gård hvor det også er en stor og god parkeringsplass.

GPS: 58,278079, 8,419017

Flott utsikt fra toppen der det også en liten benk der du kan ta en pust i bakken.

Stien ved Kalvild Gård.

Fra Kalvild Gård følger dere grusveien innover langs Kaldvellelva til dere kommer til et gult hus (bestyrer boligen) Gå videre over broen på nedsiden og følg så stien videre innover langs ‘Tusenårskogen’.

Her ble det i 1999 plantet 3000 eiketrær, disse er gjerdet inn for å beskytte dem mot elg, hjort og rådyr.”

Etter å ha passert denne så går turen videre innover der dere kan velge to stier opp til Kniben, en langs ved Knibemyra, og en rett opp kleiva til venstre. Begge stier er godt merket så det skal være greit å finne frem. Det er tre vanlige stier opp og ned, som dere ser på kartet så har jeg gått all tre, pluss en liten tur bortom amfiet, og en avstikker opp til Speideren sin gapahuk på Savemyr. Oppe på Kniben, og på fjellet rett før Kniben har dere en flott utsikt over Kaldvellfjorden og videre ut i Skagerak. Når dere skal ned igjen så har dere som sagt tre valg, se på kartet.

Som dere også kan se på kartet så er det flere flotte lettgåtte tur stier i området. Jeg har lagt inn et tall på kartet som referer til en bilder tatt på den lokasjonen, bildet har dette tallet i teksten, og også en liten beskrivelse. Det er også lagt til noen bilder uten tilhørighet til kartet.

Jeg legger ved en link til et Garmin kart som viser opptak av turen, der kan dere trykke på play og da kan dere se litt mer data.  Husk at jeg gikk turen kun for å markere den på kartet, dere vil nok gjøre et annet rutevalg. Jeg har gått alle stier opp og ned kun for å markere disse på kartet.

LINK.

Bildene under referer til tallet på kartet.

Kart og bilder kan gjerne virke litt rotete, men det er ikke så mange måter å gjøre det enklere på så jeg håper at det kan være til noe hjelp.

Nummererte bilder:


Avslutter med en spennende side jeg fant via “Historic Lillesand”

Historie om Kaldvell Tresliperi

En kommentar om “Tur til Kniben i Lillesand

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s