Pakkelisten min


Det finnes utallige pakkelister der ute, og for meg så er det helt nødvendig å ha pakkeliste som inneholder alle de viktigste tingene.

Johnny

Det finnes pakkelister for skiturer med hund, familie turer og turer med pulk. Det finnes pakkelister for den ultralette trail runneren som du kan treffe på Hardangervidda og mange andre plasser. Det er super enkle pakkelister for de som går DNT sitt løypenett fra hytte til hytte, og mang mange andre.


Jeg havner en plass mellom mange forskjellige grupper i og med at jeg liker å være mer enn en natt på samme plass, og jeg liker godt camp livet med små utflukter fra camp. Jeg telter stort sett heller ikke vinterstid, og hvis jeg gjør det, så blir det aldri langtur.


Når det gjelder ultralett utstyr så er heller ikke dette noe for meg, det blir fort litt for «spinkelt» i og med at jeg alltid har hund med meg, og jeg tror ikke jeg hadde stolt 100% på dette utstyret i skikkelig uvær. Jeg havner nok en plass midt i mellom her også, jeg kjøper gjerne lett utstyr, men dette utstyret har ofte en prislapp som gjør at jeg velger det bort til fodel for noe som er litt rimeligere, og dermed tyngre.


Jeg bærer alltid alt på ryggen, og ofte så blir det nok en unødig tung sekk. Dette er noe jeg jobber aktivt med for å forbedre, jeg lærer meg å ikke ta med ting som jeg ikke har brukt forrige tur, og ting som jeg lærer at jeg kan greie meg uten.


Jeg holder nå på å spare til et lettere telt som jeg kan bruke på turer der vi skifter camp hver dag, og turer der det er mye vandring og lite leir liv. I dag har jeg et fantastisk Hilleberg Nammatj 2 GT (LINK) som veier ca. 4 kg i venntett pakkpose, dette teltet tåler utrolig mye vær og jeg er super fornøyd med mitt første Hilleberg telt.


Det telte jeg sikter meg inn på nå, er et lett telt som er tenkt for bruk på «raske» turer. Dette er også et Hilleberg telt, et Hilleberg Niak som betegnes som et 1,5 personers telt. Jeg tror at dette kan være et perfekt for meg og King Kenny. Hilleberg Niak veier kun 1,7 kg. (LINK)


Sekken jeg har er heller ingen lettvekter, jeg har en Gregory Baltoro 95 PRO med en egenvekt på nesten 3 kg (LINK) , dette betyr at så snart jeg har pakket liggeunderlag, sovepose og telt så er jeg allerede oppe i en sekk på over 9 kg.

Men nok om det.

Om pakkelister:

DNT har flere pakkelister som de har lagt ut, men for meg er disse nærmest helt ubruklige. DNT listene er nok utformet med tanke på kjappe turer fra hytte til hytte. Og slik jeg er skrudd sammen så er jo DNT hytter en plass der en kan få seg en halvliter og gå på do om en er heldig. Vi er heldigvis alle ulike, og DNT kontigenten min er nok ren netto for DNT 🙂


Speiderene, Hekta på Tur, Fjellsport med flere har mange pakkelister som er meget gode, de jeg liker best har jeg funnet hos Utemagasinet, Tursiden.net og hos Turliv.no

Min pakkeliste er ganske enkel siden jeg har alt på en liste, og krysser av etter hvert som jeg legger ting i sekken. Listen inneholder også flere ting som jeg ikke har med hver gang, da blir de ikke krysset av og blir liggende igjen hjemme. Men dette er for meg en måte å sikre at jeg ikke glemmer noe, og vurderer om det er nødvendig å ha med hver enkelt ting.

Jeg har kun en pakkeliste, og denne er delt opp i seks kategorier, jeg har den som en «drop-down» liste på min TickTick app. Denne fungerer utmerket på Mobil, nettbrett og web. LINK til listen.

Leir / «Tool»Telt / OvernattingPower / Lys
GPS – Oppdatert og med nye batterier.Telt + ekstra plugger.OPPLADET Powerbank
Kart og kompass om nødvendig.Vanntett pakkpose til telt.Hodelykt – oppladet
Lighter og tennstål. (og tennbriketter)Exped liggeunderlag med blåse pose og lappesaker.Lommelykt
Gass. (se eget blogg innlegg om gassforbruk)Thermarest «trekkspill» liggeunderlag.Nødvendige ladekabler / overganger, må virke sammen med GPS, lykt, mobil)
Brenner og reserve brenner.Sovepose og pute.Ekstra batterier til kamera
Optimus kokesettJervenhi til Kenny, med teppe om minus grader.Ekstra batterier (AA – AAA)
Kopp, bestikk og tallerkner.Teltlykt (sjekke batterier.
Kaffekjele, stekepanne og gryte etter behov, samt stekespade og annet til matlaging.
Matolje til steking.
Kniv / Sag / Øks
Helsport vannbøtte
Vanntette poser til el. utstyr om nødvendig.
Thermacell med puter og gass.
Sitteunderlag og søppelpose.
Listen er delt opp i seks kategorier.
HygieneAnnet:Luxus
Tannbørste og tannkrem.Mat til meg og Kenny.Stol.
Linser og speil.Kindle.Bord.
Deo.Caps og solbriller.Tarp.
Såpe til kropp, hår og oppvask.Kamera med linser og batterier + ekstra minnekort.Kamera tripod.
Håndkle og klut.Kamerastropp hvis zoom linse er med.Røde Mic med mobil tripod og kabel/overgang.
Toalettpapir.Vanntett pose til kamera.Fersk mat.
Flått «tool» og myggspray.Fiskeutstyr og fiskekort.Rødvin / Whiskey / Øl
Paracetamol / Link etc.Drikkeflaske
Smertestillende til Kenny.Førstehjelp skrin.
Zoom linse og annet «ekstra» kamerautstyr burde gjerne vært før inn under «Luxus» 😉

Her det sikkert mye som mangler, og mye som ikke er relevant for mange av dere, men for meg så er dette en god sjekkliste for å unngå å glemme noe.

Gnagsår plaster, smertestillende krem og tabletter, ekstra brenner, ekstra skolisser, strips, hyssing/tau og fyrstikker er noe som ligger fast i sekken min og aldri blir pakket ut, derfor er ikke slike ting på listen.

Klær og ekstra skift er veldig avhengig av temeratur og værmelding, men jeg har alltid en regnbukse og en regnjakke i sekken, dette hjelper også godt mot vind.

Et lite tips er å starte turen med litt for lite klær, det blir for for varmt når en begynner å gå hvis en har kledd på seg for mye.

Jeg håper at denne posten kunne være til litt nytte, og at den nesten turen blir en flott tur der du har husket alt🙂

God tur🙂


Link til innlegg om gassforbruk på tur: “Vei Gassboksen”


Husk at vi er gjester i naturen, ikke kast søppel i naturen.
Rydd alltid opp og ta med deg ALT avfall hjem igjen

God tur!

Litt om Hilleberg Niak:

Og til slutt en liten pakke video fra en YouTube kanal jeg virkelig kan anbefale 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s